20 marca 2006

Sushi

No i wreszcie stało się! :-) Jakubowo-Kamilowe Sushi zostało sporządzone i spożyte! :-D Nie ma to jak zrobić coś burżujskiego samemu, w dodatku w całkiem przyzwoity sposób. W restauracji byśmy zapłacili za to około 40zł za kilka porcji na jedną osobę. Tutaj za około 40zł mieliśmy 32 porcje sushi, a wykorzystaliśmy dopiero 4 płaty glonów (które w sumie są z tego wszystkiego najdroższe). W dodatku smak pasty wasabi lekko nas zawiódł. 10zł za coś, co smakuje jak chrzan? Lepiej wydać 2zł na jakiś lepszy chrzan, a smak zostanie taki sam. Następnym razem na sushi wydamy 20zł i wyjdzie nam 48 kawałków (o ile tyle zjemy ;-)). Ale to na pewno nie będzie koniec naszych kulinarnych eksperymentów :-D

Co do walorów smakowych - amatorzy rybiego smaku mają ucztę! Całość wygląda i smakuje bardzo dobrze, jest nieco ostre (przez pastę wasabi), glony dają ciekawy "jeziorny" smak, w dodatku ryż ma "kurwika" w sobie i dopełnia walory potrawy. A wygląd? Sami spójrzcie:
Sushi
Zapraszam też do przeczytania notki Kuby!

Brak komentarzy: